[Magveto] 2007. 01. 02.

Dozsa Istvan idozsa at communio.hcbc.hu
2007. Jan. 1., H, 23:45:01 CET



Magvető 2007. jan. 2. 

„A föld minden határa látja üdvözítő Urunknak jóságát” Ez a zsoltárrészlet válaszol a mai szentlecke üzenetére, az 1 Jn 2 levélrészletre. Ez a szakasz ugyanis arra tanít, hogy maradjunk meg Istenben, hogy amikor majd megjelenik „bizalommal lehessünk iránta, és ne szégyenüljünk meg az ő eljövetelekor”. Az képes megmaradni Istenben, aki meglátta és megtapasztalta jóságát.

A 2007. polgári év első munkanapján éppen azt keressük, mi a mi szerepünk abban, hogy a föld minden határa láthassa üdvözítő Urunknak jóságát?!

A budapesti városmisszió évében ennek eszköze lehet a Szent Erzsébet év megélése. A világszerte legismertebb magyar szentünk mind az életszentség terén, mind a családszeretetben, mind a nagylelkű karitász vonalán máig érvényes példaképünk.
Plébániánk – a hasonló Szent Imre templomokkal összefogva – Szent Imre születése millenniumára is odafigyel. Mint ciszterciek, a magyar Populesco: Brenner János Atanáz tiszta eszményképét is megszívleljük vértanúságának 50. évfordulója küszöbén.
Ők hárman olyan bölcsek az életszentségben, hogy nyomukban közelebb kerülhetünk Krisztushoz 2007-nek még a hétköznapjaiban is. Erzsébetes nagylelkűséggel, Szent Imre keménységével, Brenner Jánosi elszántsággal teszünk annyit, amennyit tudunk Isten segítségével. Így járulunk hozzá üdvözítő Urunk imádásához és világunk gyógyításához.

Brückner Ákos Előd O.Cist.



More information about the Magveto mailing list