[Magveto] 2004. 10. 02.

Dozsa Istvan idozsa at communio.hcbc.hu
2004. Okt. 1., P, 23:45:01 CEST



2004. október 2.

Ez az első szombati nap egyben a Nagymarosi Találkozó idei őszi alkalma. Az ifjúsági összefutás áldozatát, a Gyermekmaros elevenségét megilleti, hogy tényéről megemlékezzünk, szándékáról elmélkedjünk, jövőjét együtt építsük: pl. a mai napi imáinkkal, jótetteinkkel, áldozatainkkal, sőt netalántán még a segítséget nyújtó, meg-térést kereső, programot vállaló jelenlétünkkel is.
1. Ami az Úr kegyelmeként Nagymaros múltját illeti, tudjuk, hogy 1971. ősze óta - Sillye Jenőék kismarosi gitározó találkozója óta él ez a mozgás. Csakhamar átlépett Nagymarosra. 15 éve új csírákat hajt a gyerekek csatlakozásában. Elgondolkodtató, hogy mindez alig 4 évvel az amerikai egyetemi karizmatikus nyitás után indult el, és csak alig másfél évvel a taizéi hűvös húsvétot tüzes odaadással átjáró első Ifjúsági Találkozó után. A jóságos Isten gondviselése a hívő magyarságot is felbátorította az azóta is modellt jelentő találkozások vállalására és rendezésére.
2. A mai napi üzenet: "Hiszek Uram, segíts hitetlenségemen!" A hit megszívlelésének, megújulásának, a hit-érzék gyógyításának kegyelmét kérjük ma. Ignoti nulla cupido: akit nem érdekel az Isten irgalma, annak a szíve nem dobban együtt az evangélium hívásával. Kérjük Urunktól: "Növeld bennünk a hitet!"
3. A következő időre: keressem, vállaljam, szívesen küzdjem meg a lélek harcait. A hit felébreszti a bennünk reményt, hogy érdemes az Isten Országáért küzdeni.     (Vö. Varga László: A szellemi harc Szent Imre Örökség kiskönyvtár, Kaposvár, 2004.)

Brückner Ákos Előd O.Cist.



More information about the Magveto mailing list