[Magveto] 2004. 06. 24.

Dozsa Istvan idozsa at communio.hcbc.hu
2004. Jún. 23., Sze, 23:45:00 CEST


2004. 06. 24.
Lk 1,57-66.80 "...megoldódott a nyelve: szólni kezdett, és magasztalta az Istent."

Ez egy nem hagyományos stílusú elmélkedés, de nagyon jó. (Tamás)

************

A Római "Stilus" hírügynökség rövid hírben jelentette, hogy a hegyvidéken egy körülmetélés alkalmával egy boldog apa bő kilenc hónap elmúltával újra megszólalt. A hírügynökség szerint hallgatása feltehetőleg amolyan néma tüntetés lehetett a neki munkát adó Jeruzsálemi templom vezetősége ellen, de az indítékairól - némasága miatt - nem tájékoztatta a hírügynökséget.
A Jeruzsálemi Templom sajtóügyeletese a hírre reagálva aláhúzta, hogy Z. segédpap kötelemszegést követett el, amikor kijőve a szentélyből semmit sem szólt a néphez, de az idnítékairól őket sem tájékoztatta. Félő, hogy hallgatásával a zsidóság fennálló rendjével szembehelyezkedő valamely irányzatra kívánja felhívni a figyelmet, ezért szolgálataira a Templom továbbiakban nem tart igényt.
A "Galileai Pillanat" c. bulvárlap - helyiek beszámolójára hivatkozva - sajnálatos tényként említi, hogy megszólalása után sem fogalmazott meg Z. segédpap semmiféle érdemleges ellenvéleményt sem a Rómaiakkal, sem a Főpapsággal szemben, hanem csak Istent dicsőítette: nyilván kezdeményezése érdektelen és elszigetelt jelenség csupán, mellyel nem érdemes többet foglalkozni.

**********

Isten áldjon meg mindenkit, akinek megszólalása csak Isten dicsőségét hirdeti.

Seidl Ambrus



More information about the Magveto mailing list