[Magveto] 2001. 05. 31.

Dozsa Istvan idozsa at hcbc.hu
2001. Május. 30., Sze, 17:45:01 CEST


Húsvéti idő, 7. hét, csütörtök
Jn 17,20-26

Főpapi imájában, Jézus nemcsak tanítványaiért, hanem azokért is imádkozik, akik hinni fognak az ő tanításuknak, vagyis minden keresztényért: "Legyenek mindnyájan egy!"
A keresztények egysége, napjainkban, sajnos, nem valóság, csak óhaj. A Szentatya által összehívott és alig pár napja véget ért rendkívüli bíborosi konzisztórium is foglalkozott a kérdéssel és a zárónyilatkozatban ezt olvashatjuk:
"4. Krisztus szemlélése az imában elvezet bennünket a Vele való szeretetközösséghez és táplálja az Egyház evangelizáló misszióját is. Minden embernek nagy szüksége van Krisztusra, ezért sürgetőnek érezzük, hogy ne csak beszéljünk Róla, hanem tegyük is Őt láthatóvá, üdvözítő szavának hirdetésével és a hit melletti bátor tanúbizonysággal, a megújított missziós lendületen keresztül. 
 5. Az evangelizáló küldetés feltétele, ereje és gyümölcse a kommunió, a tanítványok egysége, melyért Krisztus imádkozott. A szakadásoktól, konfliktusoktól súlyosan megjelölt világban és a megosztottság sebeit hordozó egyházban még erősebben jelentkezik a közösségi lelkület ápolásának követelménye: a keresztény közösségen belül, a szeretet, az igazság és a bizalom jegyében az ökumenikus és a vallások közötti párbeszéd folytatásával, a szentatya példaértékű ösztönzése nyomán."

gk



More information about the Magveto mailing list