[Magveto] 2001. 06. 11.

Dozsa Istvan idozsa at hcbc.hu
2001. Jún. 10., V, 17:45:01 CEST


20001. június 11.

Szent Barnabás Apostol
Apcsel 11,21-26

Szent Pál működése előtt szinte meglepetve olvashatunk Szent Barnabás apostol missziós tevékenységéről, melyet a pogányok között végzett. Szent Lukács így jellemzi őt. "Derék ember, telve Szentlélekkel és hittel." Barnabás volt az, aki a tarzusi Sault felkarolta, "felfedezte", s meglátta benne Isten kegyelmi ajándékait. Jótállt érte, és közös munkájuk eredményeképpen a pogányok közötti misszió nagy lendületet vett. Sokszoros példát nyújt az igehirdetőnek Barnabás apostol.
Örvendezve buzdította a híveket, és örvendezett Isten kegyelmét látva a pogányságtól megtértek között. Az Úr szeretete űzte, a Szentlélek ihletése indította, hogy teljesítse Jézus missziós parancsát. Bölcs előrelátással, nagy megértéssel vezette Pállal együtt a rábízottakat. Jó barát és igaz társ volt az evangélium hirdetésében.
Szent Barnabás apostol! Segíts, hogy én is lássak, ne csak nézzek, amikor munkatársakat keresek Isten ügyének szolgálatára. Közbenjárásod segítsen, hogy a rámbízottak közösségéről biztonsággal lehessen mondani: ők keresztények.

-nz-



More information about the Magveto mailing list