<div dir="ltr"><div dir="ltr"><div>Kedves Testvérek!<br><br></div>Először arról lesz szó, hogy mi a teendő, ha valaki megkapta ezt a betegséget. A továbbiakban főleg a megelőzés olyan módjairól lesz szó, melyről nem túl sokat beszél a média. Az elküldött anyagok régebben írt cikkeimet kiegészítve készültek.<br><br>

<p class="MsoNormal" style="text-align:center" align="center"><b><span style="font-size:14pt">Javaslat a
koronavírus okozta tüdőgyulladás megelőzése</span></b></p>

<p class="MsoNormal" style="text-align:center" align="center"> </p>

<p class="MsoNormal" style="text-indent:35.4pt">Ismeretes, hogy a koronavírus
fertőzés legveszélyesebb szövődménye a tüdőgyulladás. Véleményem szerint ez
megelőzhető igen nagy adag C vitamin (aszkorbinsav) napokon át tartó, gyakran
ismételt bevételével. A megelőzés ugyanis sokkal könnyebb, és hatásosabb, mint
a már kialakult betegség gyógyítása. Ezt az állítást még ugyan az európai
hivatalos orvoslás sajnos nem fogadta el, de mindenki saját belátása szerint
éljen ezen információval. Javaslom, hogy az alábbiakat osszák meg idősebb,
Internetet nem használó testvéreinknek is, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek.</p>

<p class="MsoNormal" style="text-indent:35.4pt">A járvány kiindulásaként, és
gócpontjaként ismert kínai Wuhan tartományban levő <span class="gmail-notranslate">Zhongnan
Kórház kutatói ZhiYong Peng vezetésével súlyos állapotban levő koronavírus
okozta tüdőgyulladásos betegeket kezelnek nagy adagú C-vitamin infúzióval. Igen
jó, és biztató eredményeket értek el evvel a módszerrel. Régóta ismeretes, hogy
a C-vitamin nemcsak antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, hanem súlyos fertőzések
esetén a napi szükségletet jóval meghaladó mennyiségben sokszor még akkor is
segít leküzdeni a betegséget, mikor az egyéb kezelések csődöt mondanak. Vírusos
tüdőgyulladás esetén a neutrofil granulociták (ezek teszik ki a fehérvérsejtek
legnagyobb részét) olyan mértékben elárasztják a tüdőhólyagocskák hajszálereit,
hogy azok eltömődnek, és folyadékképződés lép fel. Így nagyon lecsökken a
légcsere, és emiatt légszomj alakul ki. (ARDS) Ezt eddig csak oxigénnel, és
lélegeztetőgépekkel tudták csupán kezelni. A kínai kutatók szerint a C-vitamin
nagy adagja ezt a folyamatot képes hatékonyan megakadályozni. Ehhez a
betegeknek óránként 1 gramm C-vitamin oldatot adtak be folyamatosan infúzióban,
ami napi 24 grammot jelentett. Ezt egy hétig alkalmazták. <b>A lélegeztetőgéppel
ellentétben egyetlen egy beteget sem vesztettek el így, mindenki felépült.</b>
Ez nem mondható el az egyéb módszerekkel kezelt betegekre.</span></p>

<p class="MsoNormal"><u><span style="color:blue"><a href="https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04264533">https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04264533</a></span></u></p>

<p class="MsoNormal"><span class="gmail-notranslate"><span>            </span>Azóta
másutt is folytak hasonló kísérletek, ugyanolyan jó eredménnyel:</span></p>

<p class="MsoNormal"><u><span style="color:blue"><a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7553131/">https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7553131/</a></span></u><span class="gmail-notranslate"></span></p>

<p class="MsoNormal"><u><span style="color:blue"><a href="https://bmjopen.bmj.com/content/10/7/e039519">https://bmjopen.bmj.com/content/10/7/e039519</a></span></u></p>

<p class="MsoNormal"><u><span style="color:blue"><a href="https://www.researchgate.net/publication/340499147_A_new_clinical_trial_to_test_high-dose_vitamin_C_in_patients_with_COVID-19">https://www.researchgate.net/publication/340499147_A_new_clinical_trial_to_test_high-dose_vitamin_C_in_patients_with_COVID-19</a><span class="gmail-notranslate"></span></span></u></p>

<p class="MsoNormal"><span class="gmail-notranslate"><span>            </span>A
C vitamin fentebb leírt felhasználása nem új keletű: már több, mint 30 éve
biztonsággal használják a legkülönbözőbb krízisállapotokban. Felismerték
ugyanis, hogy a súlyos fertőző betegségek (pl. influenza, tüdőgyulladás,
vérmérgezés, hasnyálmirigy gyulladás, hepatitis, stb.) esetén a szervezet
normál C-vitamin szükséglete nagyságrendekkel megnövekszik. Kísérleteket
végeztek tehát ezen betegségek kezelésére igen nagy adagú C vitaminnal. Olyan
jó eredményeket értek el, hogy sokszor még azok is meggyógyultak, akiken már semmiféle
egyéb orvosi próbálkozás sem segített. Ezt a kezelést vagy intravénásan, vagy
szájon át lehet alkalmazni. Az adagolást úgy is be lehet állítani, hogy addig
növeljük az adagot, amíg enyhe hasmenés nem jelentkezik (ez a ún.
béltolerancia), ezután az adagolást némileg csökkenteni kell, amíg a hasmenés
meg nem szűnik. Ez az egyetlen, ártalmatlan, és reverzibilis mellékhatása. A
sokszor hangoztatott vesekő képződést sohasem tudták bizonyítani. Azonban már
meglévő vesekő, vagy főleg veseelégtelenség esetén alkalmazása meggondolandó.
Minél súlyosabb a betegség, annál nagyobb adagot igényel a szervezet.
Szélsőséges esetben (pl. vérmérgezéskor) ez akár napi 200 grammra is felmehet,
anélkül, hogy hasmenés jelentkezne. Ugyanazon személy egészséges állapotban már
kevesebb, mint 10 grammtól is hasmenést kaphat.</span></p>

<p class="MsoNormal" style="text-indent:35.4pt"><span class="gmail-notranslate">A
Nobel-díjas Szentgyörgyi Albert, a C vitamin felfedezője naponta 1 grammot
fogyasztott. 84 éves korában tüdőgyulladást kapott, melyből hosszú ideig nem
tudott felépülni. Ekkor a napi C vitamin adagját 8 grammra emelte - és napok
alatt meggyógyult. 93 éves korában hunyt el.</span></p>

<p class="MsoNormal"><span class="gmail-notranslate"><span>            </span>Talán
kevesen ismerik, hogy</span> a C vitamint a nemcsak a növények, de a legtöbb
állat is - ragadozók, növényevők egyaránt - megtermeli magának a szervezetében,
méghozzá igen nagy mennyiségben. (<span class="gmail-notranslate">és nem lesznek
vesekövesek) </span>De erre az ember, és még néhány állat (majom, tengerimalac,
denevér, fecske, stb.) nem képes.<span class="gmail-notranslate"> A genetikai kutatások
feltárták, hogy hajdanán az ember is képes volt erre: a májban, és a vesében
termelődött ez az anyag, de egy genetikai mutáció miatt ezt a képességét az
ember elvesztette. Ugyanis az az enzim rendszer, ami ezt termelte, az embernél
is megtalálható, csak az egyik láncszeme hibás, működésképtelen. Ha
megvizsgáljuk, hogy az állatok átlagosan mennyi C vitamint termelnek naponta,
és ezt átszámoljuk egy átlagos súlyú emberre, akkor napi 3-15 gramm (átlagosan
napi 5,4 gramm) jönne ki. Így már érthető Szentgyörgyi Albert ajánlása, hogy a
C vitaminnak minden háztartásban ott lenne a helye a konyhában, a liszt, a só,
és a cukor között...</span></p>

<p class="MsoNormal"><i><span class="gmail-notranslate">(folytatása következik)</span></i></p><p class="MsoNormal"><span class="gmail-notranslate"><br></span></p><p class="MsoNormal"><span class="gmail-notranslate">Szeretettel:  <i> Varga András</i><br></span></p><p class="MsoNormal"><span class="gmail-notranslate"><br></span></p><p class="MsoNormal"><span class="gmail-notranslate"><br></span></p>

<div><br></div></div></div>