[Otthonunk] odafigyelés az "Otthonunkra"

Berta László berta.laszlo at vaciegyhazmegye.hu
2022. Feb. 26., Szo, 10:36:07 UTC


Kedves Testvérek! 

Az elmúlt idő, de különösen is az elmúlt két hét történései arra késztetnek, hogy határozott kérés sel forduljak mindenki, de különösen is a közösségek/csoportok vezetői felé. 
Mi is történt? 
Múlt héten pénteken takarításkor lett észre véve, hogy a kóruson az orgona pad alatti hősugárzó be van kapcsolva, napok óta mehetett. Rendkívül tűzveszélyes! Az orgonát használó Testvéreket nagyon kérem, hogy ha használnak hősugárzót, figyeljenek oda, hogy ne maradjon őrizetlenül bekapcsolva (az orgona főkapcsolójával, az ajtó mellett, egyébként a hősugárzó is áramtalanítódik, tehát ennek lekapcsolására is oda kell figyelni)! Ha ez többször is előfordul, a hősugárzókat leszereljük az orgonától. 
Ezen a héten a hittanterem konvektorai többször is égve maradtak. Szerda estétől csütörtök délelőttig mentek, amikor is a Rózsafüzér Társulat lekapcsolta, de pénteken a takarításkor megint égve találták őket. A hittanterem használóit nyomatékosan kérem, hogy távozás előtt a konvektorokat vegyék le őrlángra , és természetesen a lámpákat kapcsolják le. Nemcsak tűzveszélyességi szempontból fontos, hogy a konvektorokat ne hagyjuk bekapcsolva őrizetlenül, hanem fölöslegesen zabálja a gázt. Mivel otthon is figyelünk a pazarlásra, kérem, a templomban is ügyeljünk erre. Ha sorozatosan előfordul a jövőben, le fogjuk zárni a hittanterem fűtését. 
A csütörtöki visszakapcsolással és bekapcsolva felejtéssel kapcsolatban egy másik kérdés is felmerül: ki használta a hittantermet? Mert tudomásom szerint aznap nincs csoport, akinek ott programja van. Nyomatékosan kérem, hogy a hittantermet csak a plébános, vagy akadályoztatása esetén a világi elnök, Dévai Zoli tudtával használjuk! Kalóz programok ne legyenek! Ez gondot okozhat akkor is, ha valaki elkéri, azt látjuk, hogy szabad és mégis vannak ott mások. Továbbá, bármi történik, nincs felelős. 
A pénteki takarításkor a keresztelőkúton több üres negrós papírt találtak. Remélem ehhez nem kell semmit hozzáfűznöm. Csak azt kérem, hogy vigyázzunk a templom és környezetének rendjére, tisztaságára! 
A hittanteremben is tapasztaltuk nem egyszer, hogy a péntek és vasárnap esti hittanok után az asztal tele van ételmaradékokkal . A hittanteremben legyen alapszabály, hogy úgy hagyom ott, ahogyan szeretném találni a termet! 
Zárásnál a hittanterem előterének lámpájára is kérem az odafigyelést, mert többször úgy maradt. 
Határozottan kérem tehát, hogy érezzük otthonunknak a templomot és környezetét, figyeljünk oda rendjére, tisztaságára, állapotára, hisz az érték őrzésén túl a felebarát iránti szeretet cselekedete is, hogy a másiknak rendezett környezetet adunk át, nem bosszantjuk, nem keltünk ellenérzéseket, nem pazarlunk. 
Azoktól pedig, akiknek kulcsa van, kétszeres odafigyelést kérek, mert a kulccsal együtt felelősséget is kaptak, és személy szerint az fog felelni, aki az adott időben nyitotta/zárta a termet/templomot. 
Kérve, várva és előre is megköszönve az együttműködést: 
László atya 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lista.hcbc.hu/pipermail/otthonunk/attachments/20220226/f35f63b7/attachment.htm>


További információk a(z) Otthonunk levelezőlistáról