[Magveto] 2005. 01. 01.

Dozsa Istvan idozsa at communio.hcbc.hu
2004. Dec. 31., P, 23:45:02 CET



január 1 szombat
Szűz Mária, Isten anyja (Karácsony nyolcada, Újév, a béke világnapja) 
Szám 6, 22-27 Áldjon meg az Úr és oltalmazzon!
Gal 4, 4-7 Isten elküldte Fiát, aki asszonytól született. 
Lk 2, 16-21 A Jézus nevet adták neki, mert így nevezte az angyal. 
A jó rajt, a jó kezdet fél siker. Máriával kezdjük az új évet, és Mária útján akarunk Jézussal járni a kezdődő év során. Mária segítő közbenjárása, Jézus kegyelmi ereje, karácsony öröme járja át szívünket, és erősítsen meg az egész év folyamán. 
 
Nyolc napja ünnepeljük Jézus születésének ünnepét. A nyolcadik nap a zsidó életritmusban jelentős, számos ünnepet ünnepelnek nyolc napon keresztül. A megszületett gyermeknek a nyolcadik napot adtak nevet, akkor végezték el a körülmetélést a fiúknál. A Krisztust követő közösség, az Egyház is szereti a nagy ünnepeket nyolc napon át ünnepelni. Ezért ünnep számunkra január 1-e, karácsony nyolcada. 
Sok családban láttam, hogy a gyerek a születésnapján édesanyját köszönti egy szál virággal. Szűz Mária Istenanyasága ünneplése is valami hasonlóra ad alkalmat. Jézus születéséhez kapcsolódóan édesanyját is szeretnénk köszönteni. 
Ez a nap a Szentatya akaratából a béke világnapja. Évről évre ezen a napon a békéért imádkozunk, és a Szentatya üzenetében egy-egy szempontot kiemel, amely a békére vezető úton segít minket. Idén e nap mottója: "Ne engedd, hogy legyőzzön a rossz, hanem te győzd le a rosszat jóval"  érjük Isten kegyelmét, hogy le tudjuk győzni a rosszat, hogy a békét, az Isteni békét tudjuk szolgálni. 
Ez a nap az év kezdő napja is. Új esztendőben új szívekkel, dicsérjük Jézust énekekkel. Isten kegyelmének erejével akarunk indulni idei utunkra, sakarunk tanúságot tenni Isten szeretetéről. 

Fulop Akos RM
satya at hcbc.hu




More information about the Magveto mailing list