[Magveto] 2003. 11. 03.

Dozsa Istvan idozsa at communio.hcbc.hu
2003. Nov. 2., V, 23:45:01 CET


2003. november 3.

 "Milyen nagy Isten gazdagságának, bölcsességének és tudásának mélysége! Mennyire megfoghatatlanok az ő ítéletei, és kifürkészhetetlenek az ő útjai! Mert ki ismerte az Úr gondolatát? Vagy ki volt az ő tanácsadója? Vagy ki adott előbb neki, hogy vissza kellene fizetnie? [Iz 40,13-14] Mert minden belőle, általa és érte van. Dicsőség neki mindörökké."

--------

Képzeletben lassan távolodjunk el a földtől, mintha repülőn emelkednénk egyre magasabbra. A távolság növekedtével a dolgok kisebbekké válnak, az autópályán rohanó autók egyre lassúbbnak tűnnek, a lentről jövő hangok elenyésznek. Más megvilágításba kerülnek életünk eseményei.

Láttuk-e már magunkat - hacsak egy pillanatra is - Isten szemével? A szívünkben hordozzuk-e a Szeretet tekintetének ezt a lenyomatát? Tudunk-e hasonlóan tekinteni másokra, és mások életére?

Pár perces csöndben készüljünk rá, hogy a mai napon ez a Szeretetet átjárhassa a magunk és a körülöttünk lévők életét.

- Marian -

---------
Marian az Agóra lista aktív tagja, és felajánlotta, hogy szívesen írna a Magvető listára elmélkedéseket. Ezt nagy örömmel vettem, mert az elmúlt napokban többen iratkoztak fel, egyúttal őket is szeretettel köszöntöm a Magvető listán.

Tamás
(a levelező listák adminisztrátora)



More information about the Magveto mailing list