[Magveto] 2001. 07. 13.

Dozsa Istvan idozsa at hcbc.hu
2001. Júl. 12., Cs, 17:45:01 CEST


2001. Július 13. Péntek

Ter 46,1-7.28-30. - Mt 10,16-23.

Simeon mondta Jézusról 'Íme, ő sokak romlására és sokak feltámadására lesz Izraelben, jel lesz, amelynek ellene mondanak'. Ezt erősítette meg Jézus, valahányszor megjövendölte, hogy követőit üldözni fogják, s erre van kilátásuk azoknak is, akiket Jézus örömhírének hirdetésére küld.
Az apostolok is nehezen értették meg, később azonban világossá vált előttük is. Ezért írta Péter apostol első levelében:
'Szeretteim, ne lepődjetek meg azokon az égő fájdalmakon, amelyek megpróbáltatásul értek benneteket, mintha valami hallatlan dolog esett volna veletek. Ehelyett inkább örüljetek, hogy részetek lehet Krisztus szenvedéseiben, hogy dicsősége megnyilvánulása napján majd ujjongva örülhessetek.'
Józsefet is saját testvérei adták el rabszolgának. Isten gondviselő szeretetébe még ez is belefért. Ma se csodálkozzunk, ha épp azok részéről ér megbántás vagy sérelem, akiktől a legkevésbé várnánk.
Ez ránk is vonatkozik, papokra, hitoktatóra és világiakra, akiknek mindig az a legnehezebb kereszt, amit egyházi elöljáróik miatt kell elszenvedniük. Nekünk is szól Péter apostol szava: 'Ne lepődjetek meg...' Aki erre nem készül fel, aki ezt nem tudja vállalni, az jobb, ha nem is vállal egyházi szolgálatot. Higgyük el, gondviselő Atyánk ma sem feledkezik meg rólunk, akiket mint bárányokat
küld farkasok közé...

Elemér




More information about the Magveto mailing list